Så här byter du bojar

Bojbyte

Anmäl via e-post till bryggservice att du vill byta boj. Meddela ditt namn och bryggnummer, så kontrollerar bryggservice om det är läge för kostnadsfri ersättningsboj.  Vill du byta av kosmetiska skäl, får du själv bekosta bojen. Samverka med din eventuella båtgranne. Du får dennes telefonnummer via kansliet. Det är båtägarens ansvar att byta boj. Gör detta innan bommen sjunkit ner i dyn!
Bojen är påträdd röret nerifrån och säkrad med en saxsprint under bojen. Den sprinten tas bort och bojen kan demonteras. Brickan på bojens ovansida skall återanvändas.

Den gamla bojen fraktar du hit

Arbetsgång alternativ 1
Lossa alla förtöjningar från Y-bommen så den flyter fritt. Fäst en fånglina i bommen nära bryggan för att säkra. Demontera saxpinnar och rörstumpar vid gångjärnen och bommen är lös. Dra hem Y-bommen över bryggan och byt bojen.

Arbetsgång alternativ 2
Om Du har tillgång till segelbåt kan Du använda båtens bom och ett fall för att hissa Y-bommen. Du behöver då inte ta bort Y-bommen.

Arbetsgång alternativ 3
Om vinterisen tillåter det kan Du arbeta från den.

Lycka till!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.